Dataskyddspolicy

Här förklarar vi (Rese Hjälpen) hur vi hanterar personuppgifter och vilka personuppgifter vi samlar in här på resehjalpen.se.

Datainsamling

Vi inhämtar enbart personuppgifter som du frivilligt tillhandahåller oss vid ifyllande av formulär eller vid sändning av e-post. Anledningen till att vi sparar dessa uppgifter är för att kunna genomföra de önskade åtgärderna, och vi behåller uppgifterna endast så länge som nödvändigt för att uppfylla våra åtaganden gentemot dig. För att samla in uppgifter krävs ditt aktiva samtycke, till exempel när du fyller i ett formulär på vår hemsida. Om du senare önskar återkalla ditt samtycke och begära borttagning av dina uppgifter, kan du kontakta oss för att få detta genomfört. Om du anser att vi har felaktiga uppgifter lagrade har du även möjlighet att begära korrigering av dessa.

Vår webbplats fungerar även om du väljer att inte lämna några personuppgifter. Detta gäller dock inte om du avser att genomföra en beställning eller komma i kontakt med oss på något sätt som inte rör telefonkommunikation. I sådana fall lagrar vi dina personuppgifter för att kunna ta kontakt med dig eller utföra de specifika åtgärder du efterfrågar. Vid dessa tillfällen kommer du aktivt ombedjas ge ditt medgivande till att dina uppgifter lagras i detta syfte.

Delning av data till tredje part

Vid ifyllande av formulär på vår webbplats kommer dina kontaktuppgifter att bli arkiverade i vår databas som hanteras av Simply.com A/S, lokaliserad på Højvangen 4, 8660 Skanderborg, Danmark, Moms-nr: DK-29412006. Syftet med denna lagring är att möjliggöra kommunikation med dig och besvara eventuella frågor eller förfrågningar.

Om du väljer att anmäla dig för vårt nyhetsbrev, kommer dina uppgifter (inklusive namn och e-postadress) att delas med Mailchimp, en tjänst tillhandahållen av The Rocket Science Group, LLC, med adress 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, Georgia 30308, USA. Dessa uppgifter kommer att sparas i deras system för att möjliggöra distribution av nyhetsbrevet till dig. Nyhetsbrevet innehåller huvudsakligen informativt innehåll, men kan även innehålla marknadsföringserbjudanden. Inom varje utskick finns en avregistreringslänk som ger dig möjlighet att enkelt avanmäla dig från framtida utskick.

Överlag kommer dina personuppgifter inte att delas med tredje part eller användas för andra ändamål än de ursprungligen samlades in för, om inte ditt medgivande först inhämtas. Det bör noteras att undantag kan förekomma enligt lag, till exempel om vi är skyldiga enligt lag att lämna ut uppgifter till myndigheter som polisen.

Vissa av dina uppgifter kan komma att lagras utanför EU/ESS. I dessa fall använder vi enbart tjänster som erbjuder en nivå av dataskydd som är minst likvärdig med den som gäller för uppgifter som lagras i Sverige.

Hävningsrätt

Du kan när du vill ångra ditt medgivande till att vi lagrar dina personuppgifter. Du kan också begära rättelse av de uppgifter vi har om dig. Det gör du enklast genom att skicka ett e-postmeddelande till info@resehjalpen.se. Du har även rätt att få veta vilka personuppgifter vi har om dig, hur vi har samlat in dem, vad vi använder dem till och vem vi har delat dem med. Du har rätt att göra detta en gång per år utan kostnad.

Google Analytics

Vi använder Google Analytics som är en statistik- och analystjänst från Google (Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA).

Google analytics analyserar hur du använder vår webbplats, bland annat vilka sidor du besöker, vilken sida du kom ifrån, vilken webbläsare och operativsystem du använder, din skärmupplösning och varifrån (geografiskt) du besöker vår webbplats.

Uppgifterna kommer att föras över till Google (servrar placerade i USA) där de analyseras. Google är certifierad under EU-US Privacy Shield, vilket innebär att databearbetningen sker på ett säkert sätt.

Användning av kakor (cookies)

Inbäddat innehåll

Vår hemsida kan innehålla inbäddat innehåll från andra webbplatser (exempelvis videoklipp från Youtube eller kartor från Google maps). Inbäddat innehåll fungerar likadant som om du besöker den andra webbplatsen. Det innebär att dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med det inbäddade innehållet. Om du har ett konto och är inloggad på exempelvis Youtube kan även din interaktion med det inbäddade innehållet spåras.

Kontakt

Om du har några frågor om hur vi arbetar med personuppgifter är du alltid välkommen att kontakta oss:

Rese Hjälpen
info@resehjalpen.se

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i denna policy om lagrum eller andra förutsättningar förändras i framtiden.Läs mer om dataskydd inom EU: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection_sv.